ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

KEFALONIA K9
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 
Σωματοφυλακή
 

Στο πρόγραμμα αυτό ο σκύλος μαθαίνει να βγαίνει μπροστά από τον επίδοξο κακοποιό, να του γρυλίζει, να του γαβγίζει, αποτρέποντας την συμπλοκή μαζί μας. Επίσης μαθαίνει να επιτίθεται με δική μας εντολή.

Στην εκπαίδευση αυτή πρέπει να γνωρίζουμε οτι δεν μπορούν όλα τα σκυλιά να ανταποκριθούν. Τα κριτίρια που πρέπει να διαθέτει ένας τέτοιος σκύλος εξαρτώνται από τον χαρακτήρα του, το ταπεραμέντο του, τα οποία έχουν να κάνουν κυρίως με τους προγόνους του.

Σκοπός μας σε αυτό το πρόγραμμα είναι να τονωθεί η αυτοπεποίθηση του σκύλου και να εκφράσει συμπεριφορές αμυντικές και επιθετικές με αξιοπιστία.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων αυτών είναι απαραίτητη η παρουσία του ιδιοκτήτη. Απαραίτητη επίσης προυπόθεση αυτής της εκπαίδευσης είναι ο σκύλος να έχει τελειώσει την βασική υπακοή.

 
 

 

 
Φύλαξη χώρου
 
Με την άνοδο της εγκληματικότητας πολλοί άνθρωποι στρέφονται στα σκυλιά για να προστατεύσουν τον χώρο τους και δεν έχουν άδικο. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που θα προσπαθήσουν να μπουν σε ένα σπίτι βλέποντας ή ακούγοντας έναν θυμωμένο σκύλο, διακινδυνεύοντας να υποστούν τις δαγκωματιές του.
 
Στο πρόγραμμα αυτό ο σκύλος μας μαθαίνει να φυλάει και να υπερασπίζεται τον χώρο σας αποτρέποντας τυχόν εισβολέα να εισέλθει σε αυτόν. Ο χώρος αυτός μπορεί να είναι είτε ένας ανοιχτός χώρος(κήπος/επαγγελματικός χώρος) είτε ένα διαμέρισμα.
Γενικά στα καθήκοντα ασφαλείας σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σκύλο απόλυτα ισορροπημένο και συγκροτημένο χωρίς να είναι επιθετικός δίχως λόγο. Ένας τέτοιος σκύλος είναι απόλυτα φιλικός με τα μέλη της οικογένειάς του και επιφυλακτικός με τους αγνώστους.